MMM Controll Bt. - könyvelés, könyvelő, könyvelőiroda budapest
Könyvelés
Szociális hozzájárulási adó változások

Szociális hozzájárulási adó változások

  • 2017. 01. 24. 12:15

  • A külföldi kifizető által Magyarországon foglalkoztatott, harmadik állam állam-polgárságával rendelkező és külföldinek minősülő munkavállaló részére juttatott bevétel abban az esetben mentesül a szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettsége alól, ha a munkavégzés kiküldetés, kirendelés vagy munkaerő- kölcsönzés keretében történik és a munkavégzés nem haladja meg a két évet, továbbá az előző belföldi munkavégzés befejezésétől számítva 3 év eltelt. A kiküldetés meghosszabbítása esetén a kiküldetés megkezdésétől számított második év végétől áll fenn a biztosítási illetve, a szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettség.
  • Lehetővé válik a gyermekvállalást segítő intézkedések kapcsán, hogy az arra jogosult személyek egyidejűleg több jogcímen is ellátásban részesüljenek.
  • Ha a kifizető nem tudta igénybe venni a társasági adóalap-kedvezményt a saját tevékenységi körében végzett K+F tevékenységgel kapcsolatban, akkor a szociális hozzájárulási adóból vonhatja le azt, az adó 50 százalékos mértékéig.
  • 2017. január 1-jétől a szociális hozzájárulási adó mértéke 27 %-ról 22 %-ra csökken a T/13159. számú törvényjavaslat szerint.

Ajánlatkérés

Kérdése van? Várjuk hívását!

Mikula Zsuzsa közgazdász, mérlegképes könyvelő