MMM Controll Bt. - könyvelés, könyvelő, könyvelőiroda budapest
Könyvelés
Milyen könyvelési díjakra számíthatunk?

Milyen könyvelési díjakra számíthatunk?

  • 2017. 03. 16. 15:32

Mi is az a könyvelési díj?

A könyvelési díj lényegében az a tiszteletdíj, amit a könyvelőnek vagy könyvelő irodának fizetünk azért a könyvelési tevékenységért, amit cégünknél folytat. A könyvelési díj többnyire két részből áll: van egy alapdíj, melybe az alapszolgáltatások tartoznak bele, és vannak az extra díjak, melyek egyrészt a feldolgozandó tételek mennyisége szerint arányosan változhatnak, illetve, ha kérünk további pluszszolgáltatásokat, természetesen azoknak is külön díjuk van (például cégalapítási, ügyvédi és illeték költségek), melyek az alapdíjra tevődnek rá.

Milyen könyvelési díj árfolyamok vannak?

Minden könyvelő és könyvelő iroda más és más, így előfordulhatnak kisebb vagy nagyobb eltérések a könyvelési díjaknál. Szerencsére a legtöbb könyvelő és könyvelő iroda igyekszik versenyképes könyvelési díjakkal dolgozni, hogy folyamatosan biztosítsák maguk számára a biztos ügyfélkört. Például egyes könyvelők és könyvelő irodák kedvezményt biztosítanak az olyan induló vállalkozások számára, melyek fél évig leszerződnek velük. Például ez esetben az indulás hónapjára nem számítanak fel könyvelési díjat.

Keressük fel a weboldalt és a díj kalkulátort!

Manapság a legtöbb könyvelő irodának van weboldala, melyről könnyedén tájékozódhatunk, többek között a különböző könyvelési díjakról is. Természetesen ezen információk általánosságban véve csak tájékoztató jellegűek, s majd a későbbi személyes megbeszéléskor körvonalazódik a konkrét könyvelési díj. Ami külön praktikus, hogy a legtöbb könyvelő és könyvelő iroda honlapján már megtalálható egy ún. díj kalkulátor is, melynek segítségével hamar megállapíthatjuk, hogy körülbelül vajon mekkora könyvelési díjra számíthatunk vállalkozásunknál.

Érdemes több könyvelőt és könyvelő irodát is felkeresni

Nem szerencsés, ha csupán egy-két könyvelőt vagy könyvelő irodát keresünk fel, sokkal jobban járunk ugyanis, ha több helyen szétnézünk és akár tíz-húsz helyről is bekérhetünk árajánlatot, melyek között már jobban eligazodhatunk és nagyobb esélyünk lesz megtalálni a számunkra megfelelő könyvelőt vagy könyvelési irodát.

Ajánlatkérés

Kérdése van? Várjuk hívását!

Mikula Zsuzsa közgazdász, mérlegképes könyvelő