MMM Controll Bt. - könyvelés, könyvelő, könyvelőiroda budapest
Könyvelés
3+1 titok, amitől egy könyvelő iroda jól működik

3+1 titok, amitől egy könyvelő iroda jól működik

  • 2017. 05. 11. 10:52

A kitűnő szervezés, a jól átgondolt munkamegosztás és a pontos munkautasítások – hogy csak hármat említsünk azon rengeteg tényező közül, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy egy könyvelő iroda hatékonyan működjön. 

1.) Egy jól működő könyvelő irodában minden meg van szervezve

Nincsenek felesleges körök, nincsenek össze-visszaságok, hanem csak szépen átgondolt munkafázisok vannak, melyek érthetően és logikusan követik egymást. Így a könyvelő iroda egyik munkatársa sem dolgozik feleslegesen, nincsenek kapkodások és tűzoltások, mert igyekeznek mindent az előre jól behatárolt útvonalon véghezvinni.

2.) Egy jól működő könyvelő irodában átgondolt a munkamegosztás

Mindenkinek megvan a maga feladata és saját, önálló projektjei. A vezetőség úgy osztja ki a feladatokat, hogy figyelembe veszi azt, hogy melyik könyvelő miben igazán tehetséges és aszerint osztja szét a feladatokat, illetve épp csak annyira terheli a könyvelőket, amennyit elbírnak.

3.) Egy jól működő könyvelő irodában pontosak a munkautasítások

A vezetőség úgy delegálja a feladatokat, hogy azok egyértelműek és pontosak legyenek, hogy a munkavállalóban csak ritkán merüljenek fel kérdések a munkautasításokat illetően. Ezen kívül egy jól működő könyvelő irodában mindegyik munkavállaló igyekszik a lehető legérthetőbben kommunikálni és kommunikációjukat folyamatosan igyekeznek javítani, csiszolni és fejleszteni, annak érdekében, hogy minél kevesebb legyen a félreértés és a ,,Jaj, én nem úgy értettem” típusú szituáció.

4.) Egy jól működő könyvelő irodában tisztelet van

A munkatársak között és az ügyfelek irányába is maximálisan érződik a tisztelet, ami kulcsfontosságú, hogyha egy professzionális könyvelő iroda működtetése a cél. Ez a tisztelet egyrészt érződik az írásbeli és a szóbeli kommunikációban, illetve abban is, hogy tisztelik a munkatársak tisztelik a másik munkáját és egymás munkájába csak kérés esetén szólnak bele.

Másként is lehet, de nem érdemes

Bár lehet, hogy egy könyvelő iroda úgy is tud működni, hogy a fentieknek ellentmond, ám egy igazán hatékony könyvelő irodának igyekeznie kell, hogy mechanizmusait minél inkább az ügyfelek szolgálatába állítsa. Az efféle professzionális hozzáállás esetén a learatott eredmények pedig magukért fognak beszélni!
 

Ajánlatkérés

Kérdése van? Várjuk hívását!

Mikula Zsuzsa közgazdász, mérlegképes könyvelő