MMM Controll Bt. - könyvelés, könyvelő, könyvelőiroda budapest
Könyvelés

Bérügyeit előre tervezheti, akár alacsonyabb költséggel.

A bérszámfejtést sokan csak szükséges rossznak vagy kötelező adminisztratív feladatnak tartják, holott a legkisebb hiba is súlyos adóbírságokat jelenthet. Takarítson meg időt, pénzt és kellemetlenséget, azzal, hogy ránk bízza a bérszámfejtési feladatok ellátását. Szakképzett kollégáink, készséggel állnak rendelkezésére.

Bérszámfejtés

 
Bérszámfejtés, TB ügyintézés szolgáltatásaink tartalmazzák az alkalmazottak bérének, a személyesen közreműködő tagok és egyéb juttatások számfejtését.

A közterheinek pontos meghatározása, a folyamatosan változó szabályozások figyelembevételével. A hatóságok és a cégvezetés felé történő adatszolgáltatás.

Előre dolgozunk, így az utalandó táblázatainkban már akár hónapokkal előre is látja a jövőbeni utalásokat. Valamint visszamenőlegesen is ellenőrizheti, a korábbi időszak utalásait. Ez a táblázat sokban hozzájárul precizitásunkhoz és pontosságunkhoz.

Nagyon fontos számunkra a folyószámlák ellenőrzése, és egyeztetése a könyvelés analitikus nyilvántartásaival.

Bérszámfejtés, TB ügyintézés szolgáltatásunk keretei között:

  • Társadalombiztosítási számfejtés
  • Adó és járulékok kiszámítása
  • Dolgozók be- és kijelentése
  • Kilépő dolgozók igazolásainak elkészítése
  • Statisztikai adatszolgáltatások elkészítése
  • Utalandó táblázataink elkészítése, melyben az adók és járulékok akár előre tervezhetők.
Bérszámfejtés – miért lett ez különálló szakág?
Bérszámfejtés – miért lett ez különálló szakág?

Ha tüzetesen megvizsgáljuk egy-egy cég szervezeti felépítését, ezen belül a pénzügyi osztályokat, rá kell jönnünk, hogy az egyes munkafolyamatokra külön szakember foglalkoztatása szükséges, főleg a nagyobb cégeknél. Ezeken a pénzügyi osztályokon külön van a bérszámfejtés feladatára szakember, nagyvállalatoknál pedig már egész bérszámfejtő csoport kialakítására is szükség lehet. Bár az Országos Képzési Jegyék szerint a bérszámfejtő csak egy rész-szakképesítés, viszont napjainkra egy különálló szakterületté nőtte ki magát.

Tovább
A bérszámfejtés alapjai – amiket minden cégvezető jó, ha ismer
A bérszámfejtés alapjai – amiket minden cégvezető jó, ha ismer

Minden cégvezetőnek valamennyire értenie kell a bérszámfejtéshez, mert a hétköznapokban a cégvezető az a kisvállalkozások esetében, aki felelős a törvények betartásáért és betartatásáért a cégnél. Nézzük, hogy melyek a bérszámfejtés alapjai, amik ha rendben vannak a cégnél, nagy baj nem történhet. A bérszámfejtés a könyvelési munkák egyik legbonyolultabb területe, ami az üzleti eredményességet is befolyásolja. Statisztikák szerint a legtöbb adóhiány a bérszámfejtés pontatlanságából ered.

Tovább
Miért jobb, ha könyvelő végzi a bérszámfejtést?
Miért jobb, ha könyvelő végzi a bérszámfejtést?

Miért jobb, ha könyvelő végzi a bérszámfejtést?

Tovább
Személyi jövedelemadó változások
Személyi jövedelemadó változások

Személyi jövedelemadó változások, információk 2017-től

Tovább

Ajánlatkérés

Kérdése van? Várjuk hívását!

Mikula Zsuzsa közgazdász, mérlegképes könyvelő